خروج آمریکا از «تقریبا هیچ» / واکنش‌ها به خروج آمریکا از برجام

رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه تصمیم خود را درباره «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) یا توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اعلام کرد. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه تصمیم خود را درباره «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) یا توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اعلام کرد. ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند. ترامپ گفت: «این به اصطلاح توافق قرار بود از ایالت متحده و متحدان ما در برابر جنون بمب هسته‌ای ایران محافظت کند- سلاحی که تنها بقاء رژیم  ایران را به خطر خواهد انداخت.»وی درباره برجام گفت: «این توافق در واقع به ایران اجازه داد غنی‌سازی اورانیوم را ادامه دهد و با گذشت زمان به آستانه گریز هسته‌ای برسد.»
ترامپ تصریح کرد: «در زمانی که آمریکا از بیشترین اهرم فشار برخوردار بود، این توافق فاجعه‌بار میلیاردها دلار پول که برخی از آنها پول نقد بودند در اختیار این حکومت- و رژیم تروریسم وحشتناک آن - قرار داد که برای من به عنوان یک شهروند آمریکا شرم‌آور بود.»ترامپ گفت: «رژیم ایران مهم‌ترین حامی تروریسم است.» ترامپ اضافه کرد: «امروز ما شواهد قطعی داریم که این وعده‌های ایران دروغ بودند.»رئیس‌جمهور آمریکا با استناد به اسناد ادعایی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «هفته گذشته اسرائیل اسناد اطلاعاتی منتشر کرد که سابقه ایران در زمینه دنبال کردن سلاح‌های هسته‌ای را نشان داد.»وی گفت: «من قبلا گفته‌ام که اگر نتوان برجام را اصلاح کرد، در آن نمی‌مانیم.»ترامپ گفت: «در لحظات آینده، سندی را برای بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران امضا می‌کنم. بالاترین سطح تحریم‌های اقتصادی را اعمال خواهیم کرد.»وی اضافه کرد: «هر کشوری که به ایران برای دستیابی به سلاح کمک کند به شدت توسط ایالات متحده تحریم خواهد شد. آمریکا با رشوه هسته‌ای گروگان گرفته نخواهد شد.»


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : چهار شنبه 19 ارديبهشت 1397
اتكا به توان داخلى، اهداف اقتصاد مقاومتى را محقق می‌كند.

قائم مقام وزير كشور گفت: طبق سياست‌هاى اقتصاد مقاومتى بايد از توان داخلى حداكثر بهره را ببريم. حسين هاشمى قائم مقام وزير كشور در گفت‌وگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی  و تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی اظهار كرد: اقتصاد مقاومتى به معناى اتكا به توان خود است.قائم مقام وزير كشور افزود: طبق سياست‌هاى اقتصاد مقاومتى بايد از توان داخلى حداكثر بهره را ببريم چرا كه امكانات خدادادى و منابع انسانى بسيارى در اختيار داريم.هاشمى خاطرنشان كرد: براساس اين پتانسيل‌ها می‌توانيم نياز كشور را برطرف و وضعيت اشتغال را ساماندهى كنيم.وی با بيان اينكه با اتكا به توان داخل می‌توان وضعيت صادرات در كشور را ارتقا داد، گفت: اين مولفه در ظرفيت‌هاى مردم ايران ديده می‌شود و با توجه به چنين ضرورت‌هايى اقتصاد مقاومتى قابل تحقق خواهد بود


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 18 ارديبهشت 1397
اگر برجام را آتش می‌زدیم دلار بیش از ۷۰۰۰ تومان نمی‌شد

برجام اکنون تبدیل به شمشیر داموکلس تهدید و القای بی‌ثباتی نسبت به محیط اقتصادی پر سود و جذاب ایران شده است. دولت باید یکبار برای همیشه، شجاعانه پا در میدان گذاشته و برجامی که آمریکا آن را پاره کرده است، آتش بزند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،نشریه آتلانتیک در تحلیلی به قلم «فیلیپ گوردون»- عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و دستیار ویژه رئیس‌جمهور در دوره باراک اوباما- نوشت:«برخلاف آنچه ترامپ بر آن اصرار دارد، برجام فشار را از روی ایران کم نکرد بلکه با افزایش انتظارات عمومی که امکان برآورده شدن ندارد، اقتصاد ایران را تضعیف کرد. این یک سیاست برد- برد است. چنانچه تغییر حکومت ایران ممکن باشد، برجام نه تنها مانعی در راه آن نیست بلکه زمینه‌ساز وقوع آن نیز هست و این دلیل منطقی برای حفظ آن کافی به نظر می‌رسد».
گوردون در پایان مقاله خود استراتژی جورج کنان درقبال شوروی سابق را برای مقابله با ایران پیشنهاد می‌کند.
تعامل و فشار
تصمیم‌سازان و اندیشکده‌های آمریکایی بارها در تحلیل‌های خود، دو راهکار تعامل و فشار را به شکل موازی توصیه کرده‌اند.
«جورج کنان» دیپلمات کارکشته که معاونت سفیر آمریکا در شوروی را در کارنامه خود دارد، معتقد بود که واشنگتن در کنار رقابت، تضعیف و مهار مسکو باید رابطه و گفت‌و‌گو با شوروی را نیز پیش ببرد. آنچه در سال‌های پایانی عمر اتحاد جماهیر شوروی رخ داد و در نهایت به فروپاشی آن منجر شد، درستی نظریه جرج کنان را اثبات کرد. واشنگتن در آن سال‌ها از در مذاکره و گفت‌و‌گوی به اصطلاح سازنده و در جهت کاهش تنش‌ها با رقیب خود درآمد. کنان معتقد بود اگر این سیاست از ابتدا به اجرا گذاشته می‌شد، جنگ سرد نیم قرن به طول نمی‌انجامید و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی خیلی زودتر از اینها اتفاق می‌افتاد.
چندی پیش نشریه آتلانتیک در مقاله‌ای به سیاست دولت ترامپ در مقابل جمهوری اسلامی پرداخته و با تایید مواضع خشن کاخ سفید علیه تهران، تاکید کرد که این رویکرد به تنهایی کافی نیست؛ «دو سیاست متضاد در برخی مواقع می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و هنوز برای ترامپ دیر نشده است تا رویه خود را تغییر دهد. در این راستا ترامپ می‌تواند از درس‌های باقی‌مانده از سیاست آمریکا در قبال شوروی بهره ببرد که بر پایه آن استراتژی بلند‌مدت «مهار صبورانه ولی هوشمندانه» پی گرفته شد و در نتیجه آن آمریکا به پیروزی در برابر شوروی دست یافت».



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده :
تاریخ : دو شنبه 17 ارديبهشت 1397
اظهارات رودی جولیانی درباره تغییر حکومت در ایران

رودی جولیانی، وکیل دونالد ترامپ ضمن سخنرانی در همایش منافقین در واشنگتن، بر خروج از برجام تاکید کرده و خواستار تغییر حکومت در ایران شد.
به گزارش افکارنیوز، رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و وکیل فعلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، طی سخنرانی در همایش گروهک منافقین در واشنگتن بر لزوم تغییر حکومت در ایران تاکید کرده و گفت: «ما رئیس جمهوری داریم که به تغییر رژیم ایران متعهد است. اما چه اتفاقی برای آن توافق خواهد افتاد؟»
او سپس ادای پاره کردن یک تکه کاغذ را به معنای پاره کردن برجام درآورد.
جولیانی با بیان اینکه ترامپ از برجام خارج خواهد شد، نظرش را با توجه به مواضع اخیر جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا و مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور درباره ایران بیان کرد و گفت این نظر را بر اساس اطلاعاتی که از مقامی در کاخ سفید شنیده باشد، نگفته است.
رودی جولیانی تاکید کرد: «من به مدت طولانی که حتی نمی‌توانم بگویم چقدر، حامی تغییر حکومت ایران بوده‌ام. من حامی این مسئله خواهم بود. به نظرم این تنها راه صلح در خاورمیانه است. این حتی از توافق اسرائیل-فلسطین نیز مهمتر است. ایران زمانی نه تنها متحد آمریکا، بلکه متحد اسرائیل نیز بود. این اتفاق می‌تواند "با تغییر رژیم ایران" دوباره رخ دهد.»



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : یک شنبه 16 ارديبهشت 1397
چرایی ورود کماندوهای آمریکایی به جنگ یمن

حمایت بی دریغ آمریکایی‌ها از متجاوزان سعودی با ورود کماندوهای این کشور به مناطق مرزی میان عربستان با یمن به منظور کمک به ریاض که در باتلاق فرو رفته است، جنگ در یمن را وارد مرحله جدیدی کرد.
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- فرزاد فرهادی: آمریکا علاوه بر حمایت از ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها در یمن و کسب درآمد از طریق فروش سلاح به متجاوزان، به دنبال تحقق اهداف پنهان در یمن است. این به علت اهمیت راهبردی و ژئوپلتیک یمن و تنگه باب المندب است. آمریکا به دنبال صلح و توقف جنگ در یمن نیست زیرا ادامه این شرایط را به فرصتی برای حضور نظامی خود در منطقه می بیند. موقعیت یمن مشرف به دریای سرخ و منابع نفتی و گازی آن سبب ادامه سیاست های آمریکا برای جنگ در این کشور برای تحقق منافع سیاسی و اقتصادی آن است.
آمریکا علاوه بر نقشی که در حمایت از گروههای تروریستی در یمن ایفا می کند و به کمک همپیمانانش در راستای تقویت این گروهها حرکت می کند، مشابه دیگر طرحهایش برای منطقه به دنبال تجزیه یمن نیز هست.
واشنگتن که همواره دم از حقوق بشر می زند در قبال کشتار ملت یمن سکوت پیشه کرده است و در مقابل حمایت کاملی از متجاوزان به ویژه سعودی ها دارد. به غیر از حمایت های تسلیحاتی قوی از ریاض در جنگ یمن؛ در شورای امنیت نیز نیکی هیلی نماینده آمریکا در راستای مقابله با یمنی ها و در خدمت به اهداف سعودی ها حرکت می کند و اقدام یمنی ها در دفاع از خود با شلیک موشک به مواضع نظامیان سعودی را به عنوان اهرم فشاری علیه یمنی ها به کار برده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده :
تاریخ : شنبه 15 ارديبهشت 1397
جزئیاتی از حمله موشکی به خاک سوریه

انبار مهمات و تجهیزات نظامی ارتش سوریه در شمالی فرودگاه النیرب در نزدیکی روستای المالکیه (استان حلب) و پایگاه تیپ ۴۷ ارتش سوریه در حومه غربی استان حماه در این حملات هدف قرار گرفته شدند
به گزارش افکارنیوز، براساس اطلاعات به دست آمده، انبار مهمات و تجهیزات نظامی ارتش سوریه در شمالی فرودگاه النیرب در نزدیکی روستای المالکیه (استان حلب) و پایگاه تیپ ۴۷ ارتش سوریه در حومه غربی استان حماه در این حملات هدف قرار گرفته شدند.
در این حملات ، ۹ بمب هدایت ماهواره‌ای از نوع GBU۳۹، پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه را هدف قرار دادند و به نظر می‌رسد این موشک‌ها از جنگنده‌های F۳۵ رژیم صهیونیستی شلیک شده است.
برخی رسانه‌ها از هدف قرار گرفته شدن پایگاه فرماندهی رزمندگان جبهه مقاومت در حملات خبر دادند و اعلام کردند چند موشک هم به سمت فرودگاه بین المللی حلب شلیک شده که منابع میدانی این اخبار را تکذیب کردند.
برخی از رسانه‌ها اعلام کردند، حملات موشکی از طریق پایگاه‌های آمریکا و انگلیس در شمال شرق کشور اردن (محور جنوب غرب منطقه التنف در استان حمص) صورت گرفته که این خبر توسط منابع میدانی تکذیب شده است

منبع : افکارنیوز



:: موضوعات مرتبط: اخبار جهان , ,
:: برچسب‌ها: افکار نیوز , حمله موشکی به خاک سوریه ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397
احتمال افزایش حقوق امسال کارمندان تا ۲۰ درصد

پس از مصوبه دولت برای افزایش بین شش تا ۱۲ درصدی حقوق کارکنان در سال جاری مجلس تصمیم به اصلاح تبصره حقوقی بودجه گرفته است.نمایندگان می‌گویند آنچه که در متن قانون آمده با آنچه که هدفشان بوده متفاوت است. در این شرایط با تصویب اصلاحیه مجلس حداقل حقوق کارمندان تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ايسنا، به هر صورت در سال جاری دولت در مصوبه‌ای که با حضور هیات وزیران بود، افزایش حقوق را مشخص و تصویب کرد که بین شش تا ۱۲ درصد افزایش یابد و در این حالت حداقل حقوق کارکنان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد یعنی هیچ کارمند دولتی کمتر از این دریافت نکند.

پیگیری‌ها از سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی از این حکایت دارد که دولت خلاف قانون عمل نکرده و طبق آنچه که در تبصره (۱۲) قانون بودجه آمده نسبت به افزایش حقوق اقدام کرده است به طوری که تاکید شده حداکثر رشد ۲۰ درصد باشد و در همین دامنه نیز تغییرات اعمال شد.

در عین حال که انصاری -معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی- اعلام کرد که در حقیقت افزایش حقوق کارکنان تا ۱۶ درصد است نه ۱۲ درصد، چرا که حداقل حقوق از یک میلیون و ۳۵ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

پورابراهیمی -رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس- اعلام کرد که نگاه مجلس بر اساس روش پلکانی نزولی بوده تا گروه‌های پایین در سال جاری تا ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، اما دولت تفسیر دیگری از متن قانون داشته و با توجه به نوشته شدن عبارت «تا ۲۰ درصد» اینگونه برداشت کرده که می‌تواند حقوق را تا ۱۶ درصد افزایش دهد در حالی که این اقدام هر چند از لحاظ محاسباتی درست است، اما از لحاظ محتوایی آنچه که مذاکره شده را مورد تایید قرار نمی‌دهد.

پور ابراهیمی گفت: مجلس برای حقوق سال جاری و اجرای آنچه که مدنظر داشته اصلاحیه‌ای را آماده و به نمایندگان برای تصویب ارائه خواهد کرد تا بتواند هدف خود یعنی افزایش حقوق‌های کم تا ۲۰ درصد را مصوب و عملی کند.

در حالی از اعلام نمایندگان مجلس اینگونه بر می‌آید که اصلاحیه‌ای برای تبصره (۱۲) قانون بودجه به مجلس خواهد رفت که پیگیری موضوع از مدیران مربوطه نیز از این حکایت دارد که نمایندگان در حال رایزنی بوده و به زودی ممکن است این اصلاح انجام شود. در این شرایط حداقل حقوق کارکنان تا ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت و به طور پلکانی حقوق سایر کارکنان تغییر می‌کند، اما در رابطه با این‌که آیا این رشد می‌تواند بر بار مالی دولت در بودجه جاری امسال نیز اضافه کند نیز عنوان شد که اینگونه نیست و بار مالی چندانی را ایجاد نمی‌کند، چرا که براساس آنچه که در اختیار قرار دارد و پیش‌بینی‌هایی که از قبل انجام شده افزایش حقوق نیز اعمال خواهد شد.

 

منبع : نو اندیش



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: افزایش حقوق , کارمندان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397